May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte, se taie cuburi. Faina se cerne. Cand se folosesc dovlecei conserva, se scurg de lichid. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Dovleceii inabusiti in ulei si apa (150 ml), se scot pe un platou, iar in uleiul ramas se inabusa ceapa si faina dizolvata in 200 ml apa; se adauga apa necesara fierberii (circa 2l) si se continua fierberea 10 minute. Peste sosul obtinut se adauga dovlecei, zahar, otet si sare continuandu-se fierberea inca 10-15 minute. La sfarsitul fierberii se adauga smantana si se retrage vasul de pe foc.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera, cu marar verde deasupra. Se serveste cald.