May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte, se taie bucati lungi de 5-6 cm. Cand se folosesc dovlecei conserva, se scurg de lichid. Faina se cerne. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Arpagicul se spala, se opareste si si se spala cu apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, dovlecei si se continua inabusirea 5-10 minute, adaugandu-se circa 2 l apa fiarta. Arpagicul se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa, se adauga in vasul cu dovlecei si se fierb impreuna. Spre sfarsitul fierberii, se adauga suc de lamaie, sare si marar verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera. Se serveste cald.