Dovlecei cu sos de lamaie (a la grec)

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg dovlecei proaspeti sau 1,4 kg din conserva
  • 150 g ceapa
  • 100 g ulei
  • 50 g faina
  • 400 g arpagic
  • 40 g marar verde
  • 100 g lamaie sau 2 g sare de lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte, se taie bucati lungi de 5-6 cm. Cand se folosesc dovlecei conserva, se scurg de lichid. Faina se cerne. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Arpagicul se spala, se opareste si si se spala cu apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, dovlecei si se continua inabusirea 5-10 minute, adaugandu-se circa 2 l apa fiarta. Arpagicul se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa, se adauga in vasul cu dovlecei si se fierb impreuna. Spre sfarsitul fierberii, se adauga suc de lamaie, sare si marar verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri