Dovlecei cu sos de smantana

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg dovlecei proaspeti sau 1,4 kg din conserva
  • 150 g faina
  • 150 g unt
  • 700 ml lapte
  • 200 g smantana
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte, se taie cuburi. Faina se cerne. Cand se folosesc dovlecei conserva, se scurg de lichid si se taie cuburi.

Tehnica prepararii

Dovleceii se introduc in apa cu sare, se fierb, se indeparteaza lichidul de fierbere, se racesc cu apa rece si se scurg. Faina dizolvata in lapte, (300 ml) se inabusa in 100 g unt, se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte si se continua fierberea. In sosul obtinut se adauga dovlecei, sare si se fierb inca 10 minute. Se retrage vasul de pe foc si se adauga smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera. Se serveste cald, cu unt topit.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri