Dovlecei cu unt si smantana

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg dovlecei proaspeti sau 1,4 kg din conserva
  • 400 g smantana
  • 150 g unt
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Dovleceii proaspeti se curata de coaj si seminte, se spal, se taie cuburi. Dovleceii conserva se scurg de lichid si se taie subtiri.

Tehnica prepararii

Dovleceii se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg, se asaza pe platou, se adauga sare, unt topit si smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri