Dovlecei gratinati

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,2 kg dovlecei proaspeti sau 1,5 kg din conserva
  • 150 g faina
  • 30 g marar verde
  • 200 g oua
  • 200 g cascaval
  • 200 g smantana
  • 1 l lapte
  • 200 g margarina sau unt
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte, se taie cuburi, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de apa. Cand se folosesc dovlecei din conserva se scurg de lichid si se taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina dizolvata in lapte (100 ml) se inabusa cu margarina sau unt (175 g), se adauga restul de lapte, se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari si se fierbe circa 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se adauga oua, sare, dovlecei, marar verde, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se amesteca pentru uniformizare. In tava unsa cu margarina sau unt (25 g) se asaza compozitia de dovlecei, se niveleaza, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri