May 21, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte, se taie cuburi, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de apa. Cand se folosesc dovlecei din conserva se scurg de lichid si se taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Faina dizolvata in lapte (100 ml) se inabusa cu margarina sau unt (175 g), se adauga restul de lapte, se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari si se fierbe circa 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se adauga oua, sare, dovlecei, marar verde, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se amesteca pentru uniformizare. In tava unsa cu margarina sau unt (25 g) se asaza compozitia de dovlecei, se niveleaza, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.