Dovlecei taranesti

May 13, 2014 - Mancaruri de legume



Ingrediente
  • 2 kg dovlecei proaspeti
  • 200 g faina
  • 200 g ulei
  • 50 g usturoi
  • 50 g marar verde
  • 100 g lamai
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Dovleceii se spala, se razuie de coaja si se taie rondele groase de circa 3 mm. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare, se adauga 200 ml apa si se strecoara. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaile se spala si li se extrage sucul. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Rondelele de dovlecei se trec prin faina si se prajesc in ulei (150 g). Din mujdeiul de usturoi, suc de lamaie, 50 g ulei, marar si sare, se prepara un sos.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: dovlecei 150 g, sos 35 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri