May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Dovleceii mici de marime egala se spala, se rad de coaja si li se scoate miezul. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Sunca presata se taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Mierzul de la dovlecei se inabusa in 75 g ulei cu 50 ml apa. In untul infierbantat se adauga faina dizolvata in 200 ml lapte rece, restul de lapte, amestecand continuu si se fierb circa 15 minute. Sosul obtinut se raceste, se amesteca cu sunca, oua, miezul de la dovlecei, sare, unt, piper, marar si jumatatate din cantitatea de cascaval. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii, care se asaza intr-o tava unsa cu 25 g ulei. Deasupra se presara cascaval ras si se introduc la cuptor circa 15 minute pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana deasupra. Se serveste cald.