May 21, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se tine in apa rece 12 ore. Ceapa curatata se spala si se taie felii (pestisori) Usturoiul se curata, se piseaza cu sare, se adauga putina apa fiarta sau supa si se strecoara.
Tehnica prepararii
Fasolea se fierbe in apa. Dupa primele clocote, se schimba apa, inlocuindu-se cu apa clocotita in care s-a introdus sare si se continua fierberea. Dupa ce fasolea a fiert, se scurge de apa, se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina cu sita deasa sau se bate la robot, obtinandu-se o pasta. Se adauga mujdei de usturoi, ulei (100 g) si se continua baterea pentru omogenizare. Ceapa se prajeste in ulei (100 g) pana ce capata o culoare galben auriu.
Prezentarea si servirea
Fasolea batuta se toarna cu posul prevazut cu sprit, pe platou sau farfurie, cu ceapa prajita deasupra. Se serveste rece.