May 21, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare se scurge si se pastreaza lichidul fierbinte. Cand se foloseste fasole conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml de lichid in care a fiert fasolea, se adauga boia si faina dizolvata in 200 ml din acelasi lichid rece si se fierb 15 minute. Se adauga fasole, zahar, otet si sare, continuand fierberea 10 minute. Se retrage vasul de pe foc si se adauga smantana si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.