Fasole verde cu unt si smantana

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,5 kg fasole verde sau 1,4 kg din conserva
  • 400 g smantana
  • 200 g unt
  • 50 g faina
  • 50 g marar verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare se scurge si se pastreaza lichidul fierbinte. Cand se foloseste fasole conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Fasolea se inabusa in unt, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa si lichidul ramas de la fierberea fasolii. Se continua fierberea 5-10 minute. Se adauga smantana, marar, se mai fierb 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri