Galuste din gris cu pireu de spanac

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 700 ml lapte
  • 250 g gris
  • 200 g oua
  • 1 kg pireu de spanac
  • 100 g unt
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Se prepara pireul de spanac, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Grisul se fierbe in lapte, amestecand continuu. Se retrage vasul de pe foc, se raceste putin, se adauga oua, amestecand pentru omogenizare. Din aceasta compozitie, se ia cu lingura si se formeaza galuste, care se pun la fiert intr-un vas cu apa clocotita si sare.

Prezentarea si servirea

Galustele se prezinta pe platou sau farfurie, cu pireu de spanac. Se servesc calde, cu unt topit deasupra.

  • O portie: galuste 120 g, spanac 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri