Ghiveci de legume

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 400 g cartofi
  • 300 g morcovi
  • 400 g varza alba
  • 100 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 300 g ardei gras
  • 400 g ghiveci conserva
  • 300 g mazare conserva
  • 300 g fasole conserva
  • 200 g patrunjel radacina
  • 250 g ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 250 g rosii in bulion
  • 100 g vin alb
  • 4 g boia de ardei dulce
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii, telina, morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se taie careuri. Varza se spala, se curata de frunzele depreciate si cotor si se taie mai mare. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei cu apa. In ordinea timpului de fierbere, se inabusa legumele (morcovi, telina, patrunjel radacina). Se adauga cartofi, ardei gras, varza si se lasa in continuare la inabusit. Se adauga apa necesara fierberii (circa 1 l) si se continua fierberea inabusit, pana se fierb cartofii. Se adauga pasta de tomate, legumele conservate (mazare, ghiveci, fasole), sare, piper, boia, vin si se amesteca. Deasupra se aseaza rosiile in bulion si se introduce vasul la cuptor circa 15 minute pentru a se rumeni.

Prezentarea si servirea

Ghiveciul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri