May 21, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii, morcovii, telina radacina, varza, patrunjelul radacina si vinetele se curata, se spala si se taie cuburi, iar varza careuri. Ceapa se curata, se spala, si se taie fasii subtiri. Conopida se desface in buchetele, se spala si se tine in apa cu sare circa 15 minute. Fasolea verde se curata, se spala si se fierbe. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii; 300 g se taie felii, iar 200 g rondele. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina se inabusa in ulei cu 200 ml apa, se adauga; cartofi, vinete, varza, fasole verde si conopida. Dupa 15 minute de fierbere, se adauga ardei gras, mazare, rosii felii, pasta de tomate, piper macinat, sare, si se continua fierberea, urmarindu-se sa nu se prinda de vas. Se adauga deasupra rosii rondele si se introduce la cuptor, iar spre sfarsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.