Ghiveci din legume (de toamna)

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 500 g cartofi
  • 300 g morcovi
  • 400 g varza alba
  • 200 g telina radacina
  • 250 g ceapa
  • 200 g conopida
  • 400 g vinete
  • 300 g ardei gras
  • 100 g patrunjel radacina
  • 300 g mazare verde conserva
  • 300 g fasole verde
  • 250 g ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g rosii proaspete
  • 100 ml vin
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii, morcovii, telina radacina, varza, patrunjelul radacina si vinetele se curata, se spala si se taie cuburi, iar varza careuri. Ceapa se curata, se spala, si se taie fasii subtiri. Conopida se desface in buchetele, se spala si se tine in apa cu sare circa 15 minute. Fasolea verde se curata, se spala si se fierbe. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii; 300 g se taie felii, iar 200 g rondele. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina se inabusa in ulei cu 200 ml apa, se adauga; cartofi, vinete, varza, fasole verde si conopida. Dupa 15 minute de fierbere, se adauga ardei gras, mazare, rosii felii, pasta de tomate, piper macinat, sare, si se continua fierberea, urmarindu-se sa nu se prinda de vas. Se adauga deasupra rosii rondele si se introduce la cuptor, iar spre sfarsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri