Gogosari cu orez si ochiuri

May 24, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg gogosari
  • 300 g orez
  • 200 g ceapa
  • 150 g untura sau ulei
  • 1 kg gogosari
  • 100 g pasta de tomate
  • 1 kg supa de oase
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 ml otet 9 grade
  • 2 piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Gogosarii se spala, se prajesc in untura sau ulei (75 g), se curata de pielite, cotoare si seminte. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu supa de oase (200 g)

Tehnica prepararii

Ceapa si orezul se inabusa in untura sau ulei, se adauga pasta de toamte, sare, supa de oase, se fierb si se introduc in cuptor. La orezul fiert se adauga patrunjel verde (jumatate din cantitate), piper, se amesteca pana la omogenizare si se raceste. Gogosarii se umplu cu compozitia rezultata. Ouale se sparg unul cate unul si se introduc pe rand intr-un vas cu apa clocotita, sare si otet. Cand sunt gata, se scot, se tin in apa rece se asaza deasupra gogosarilor umpluti cu orez si se adauga patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 350 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri