May 24, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Gogosarii se spala, se prajesc in untura sau ulei (75 g), se curata de pielite, cotoare si seminte. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu supa de oase (200 g)
Tehnica prepararii
Ceapa si orezul se inabusa in untura sau ulei, se adauga pasta de toamte, sare, supa de oase, se fierb si se introduc in cuptor. La orezul fiert se adauga patrunjel verde (jumatate din cantitate), piper, se amesteca pana la omogenizare si se raceste. Gogosarii se umplu cu compozitia rezultata. Ouale se sparg unul cate unul si se introduc pe rand intr-un vas cu apa clocotita, sare si otet. Cand sunt gata, se scot, se tin in apa rece se asaza deasupra gogosarilor umpluti cu orez si se adauga patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.