May 21, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala,jumatate din cantitate se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se toaca cu masina. Restul de cartofi, se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde. Morcovii se curata, se spala si se taie felii rotunde. Morcovii se curata, se spala si se taie fasii foarte inguste. Telina se curata, se spala ; jumatate din cantitate se taie fasii inguste si restul se taie felii rotunde. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape reci si se taie lame. In cazul folosirii conservelor de ciuperci, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Vinetele se spala, se curata si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi.
Tehnica prepararii
Cartofii fierti se amesteca cu sare si lapte obtinandu-se in pireu. Cartofii si telina taiate in felii rotunde se inabusa in 75 g untura sau ulei. Ceapa, morcovii, vinetele, ciupercile si telina taiate felii, se inabusa in restul de untura sau ulei cu 100 ml apa si se amesteca cu cartofii si telina inabusite, rosii, sare si patrunjel verde. Se adauga circa 750 ml apa si se fierbe 30 minute.
Prepararea si servirea
Preparatul se serveşte in legumiera, pe platou sau farfurie, cu pireu de cartofi si rondele de ou. Se serveste cald.