May 21, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa curatata se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 150 ml apa.
Tehnica prepararii
Cartofii se inabusa in 100 g ulei cu 500 ml apa si se scot pe platou. In 50 g ulei si 100 ml apa se inabusa ceapa la care se adauga boia de ardei, apa necesara fierberii (circa 1 l). Se fierbe circa 10 minute, se adauga cartofi si se continua fierberea. Spre sfarsitul fierberii se adauga pasta de tomate, sare si se mai fierbe inca 10 minute. Se retrage vasul de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau pe farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.