Iahnie de cartofi

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,5 kg cartofi
  • 150 g ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 800 g ceapa
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 30 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa curatata se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 150 ml apa.

Tehnica prepararii

Cartofii se inabusa in 100 g ulei cu 500 ml apa si se scot pe platou. In 50 g ulei si 100 ml apa se inabusa ceapa la care se adauga boia de ardei, apa necesara fierberii (circa 1 l). Se fierbe circa 10 minute, se adauga cartofi si se continua fierberea. Spre sfarsitul fierberii se adauga pasta de tomate, sare si se mai fierbe inca 10 minute. Se retrage vasul de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau pe farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri