Iahnie de fasole boabe

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 500 g fasole boabe
  • 200 g ceapa
  • 75 g ulei
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g din conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 25 g usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 g cimbru
  • 1 g piper boabe
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se tine in apa rece 12 ore. Ceapa curatata se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Fasolea se fierbe in apa. Dupa primele clocote, se schimba apa, inlocuindu-o cu apa clocotita in care s-a introdus sare si se continua fierberea. Ceapa se inabusa in ulei si 50 ml apa, la care se adauga foi de dafin, pasta de tomate, usturoi, piper, cimbru si rosii. Sosul obtinut se adauga la fasole cand aceasta este aproape fiarta si se fierb impreuna circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri