May 21, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se tine in apa rece 12 ore. Ceapa curatata se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Fasolea se fierbe in apa. Dupa primele clocote, se schimba apa, inlocuindu-o cu apa clocotita in care s-a introdus sare si se continua fierberea. Ceapa se inabusa in ulei si 50 ml apa, la care se adauga foi de dafin, pasta de tomate, usturoi, piper, cimbru si rosii. Sosul obtinut se adauga la fasole cand aceasta este aproape fiarta si se fierb impreuna circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.