Iahnie din ciuperci

May 13, 2014 - Mancaruri de legume



Ingrediente
  • 1,5 kg ciuperci sau 750 g din conserva
  • 150 g ulei
  • 500 g ceapa
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 ml vin alb
  • 75 g pasta de tomate
  • 50 g lamaie
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza. Lamaia se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se adauga ceapa, pasta de tomate, patrunjel verde, sare, piper si apa necesara. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de lamai si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 125 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri