May 21, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se taie cuburi. Morcovii se curata, se spala, se taie cuburi, se introduc in apa cu sre, se fierb si se scurg de lichid. Mazarea si fasolea proaspata se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb si se scurg de lichid. In cazul folosirii conservelor de mazare si fasole, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Fasolea se taie in bucati mici. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Tehnica prepararii
In 150 g margarina sau unt incalzit se adauga faina dizolvata in lapte rece si se fierbe pana se ingroasa. Se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. In compozitia obtinuta se adauga cartofi, morcovi, fasole, mazare, oua, sare, piper si se amesteca pentru omogenizare. In tava unse cu margarina sau unt se asaza compozitia din legume, se niveleaza suprafata, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou,legumiera sau farfurie. Se serveste cald.