Mancare de salata verde

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,5 kg salata verde
  • 100 g untura sau ulei
  • 100 g faina
  • 50 g usturoi
  • 700 ml lapte
  • 150 g costita afumata
  • 200 g iaurt
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Salata se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci, se introduce in apa clocotita cu sare, se opareste, se scurge de apa, se raceste si se taie. Costita se taie cuburi. Usturoiul se curata si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Costita se frige in tigaie fara grasime si se retrage de pe foc. Faina dizolvata in lapte rece (200 ml) se inabusa in untura sau ulei si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga salata verde, costita, piper, usturoi, restul cantitatii de lapte, sare si se continua fierberea inca 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau fafurie. Se serveste cald, cu iaurt deasupra.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri