Mancare din morcovi

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,5 kg morcovi
  • 100 g faina
  • 175 g ulei sau untura
  • 50 g zahar
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

In ulei sau untura se adauga morcovi, faina dizolvata in 200 ml apa rece, zahar, sare, patrunjel verde (jumatate din cantitate) si apa necesara fierberii legumelor si se fierb 20-25 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri