Mazare verde cu smantana

May 21, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,650 g mazare proaspata sau 1 kg din conserva
  • 150 g faina
  • 150 g ulei
  • 200 g smantana
  • 200 g ceapa
  • 10 g zahar
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Cand se foloseste mazare conserva, se scurge lichidul si se trece prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece si se continua fierberea, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga mazare, sare, zahar, smantana si 500 ml lichid cu care a fiert mazarea si se continua fierberea inca 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri