May 21, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurge lichidul, se curata de coaja si se taie felii. Morcovii se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de lichid, se racesc si se taie felii. Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape, se introduce in apa cu sare, se fierbe, se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare, se fierbe si se scurge de lichidul de fierbere. In cazul folosirii de mazare conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
In 75 g de unt se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, rece, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga 400 ml din lichidul in care au fiert morcovii, smantana, sarea si se fierb 10 minute. Compozitia se amesteca cu oua, cartofi, morcovi, mazare, spanac, ceapa, patrunjel verde si piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata, se presara cascaval ras deasupra si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.