Ochiuri cu ciuperci la capac

May 13, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1 kg oua
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g untura
  • 100 g unt
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurge lichidul, se spala si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in unt (100 g), se adauga sare, piper si patrunjel verde (jumatate din cantitate). In capace, se infierbinta 100 g untura si se prajesc oua ochiuri, si intre ele se asaza ciupercile inabusite.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta la capac cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: oua 80 g, ciuperci 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri