Ochiuri cu rosii la capac

May 13, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1 kg oua
  • 1,250 g rosii proaspete
  • 100 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se scot semintele, se taie felii si se scurg de suc. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei (50 g) si 100 ml apa, se adauga rosii, patrunjel verde, sare si piper continuand inabusirea. Uleiul se infierbinta in capace, se adauga oua, se prepara ochiuri si intre ele se asaza din compozitia de rosii cu ceapa.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta la capac. Se serveste fierbinte.

  • O portie: rosii 70 g, oua 80 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri