Ochiuri romanesti in tarte pe pireu de spanac

May 13, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 20 buc tarte pentru umplut
  • 1,100 kg pireu de spanac
  • 1 kg oua
  • 50 g unt
  • 10 ml otet de 9 grade
  • 1 g piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Se prepara tartele si pireul de spanac, folosind retetele respective.

Tehnica prepararii

Ouale se sparg unul cate unul si se introduc pe rand intr-un vas cu apa clocotita, sare, otet si foi de dafin. Se fierb 5 minute. Pireul de spanac (800 g) se asaza in cojile de tarte, deasupra cite un ou, o boaba de piper pe galbenus si se orneaza de jur imprejur cu pireu de spanac, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste fierbinte cu unt topit deasupra.

  • O portie: 220 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri