Omleta cu ciuperci

May 13, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1 kg oua
  • 125 g ulei
  • 400 g ciuperci proaspete sau 200 g din conserva
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa si se taie lame.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in untura (25 g) si se amesteca cu sare si oua batute. Din aceasta compozitie se prepara omlete (cate una la portie) care se rumenesc pe ambele parti in untura sau ulei. Fiecare omleta obtinuta se ruleaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie si se serveste fierbinte.

  • O portie: 110 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri