May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii si morcovii se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se racesc si se taie cuburi mici. Fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare, se scurge si se taie marunt. Cand se foloseste fasole conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Legumele fierte (morcovi, cartofi, fasole verde) se inabusa in 50 g margarina, se adauga piper si patrunjel verde. Ouale se sparg, se bat, se adauga sare si se prajesc in margarina. Omleta se asaza pe platou, deasupra se pun legumele inabusite si se ruleaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie si se serveste fierbinte.