Omleta cu rosii si ardei gras

May 13, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1 kg oua
  • 150 g untura sau ulei
  • 200 g ardei gras
  • 100 g ceapa verde
  • 400 g rosii proaspete
  • 40 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ardeii se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se spala, se curata si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se scot semintele si se taie patrate mici.

Tehnica prepararii

Ceapa, rosiile, ardeii grasi, patrunjel verde (jumatate din cantitate), piper si sare, se inabusa in untura sau ulei. Deasupra compozitiei obtinute se adauga oua batute si se introduce vasul in cuptor circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri