Oua moi in tarte cu ciuperci

May 13, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 20 buc tarte pentru umplut
  • 800 g sos alb
  • 1 kg oua
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g din conserva
  • 50 g lamaie sau 2 g sare de lamaie
  • 100 g unt
  • 1 g piper macinat
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cind se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb de consistenta moale, se racesc si se curata de coaja. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Se prepara sosul alb si tartele pentru umplut, folosind retetele respective.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in unt, se adauga sare, piper, suc de lamaie, sos alb si se fierb impreuna 10 minute. Cojile de tarte se aranjeaza pe platou. In fiecare tarta, se asaza cate un un ou si se acopera cu compozitia de sos alb si ciuperci.

Prezentarea si servirea

Tartele se prezinta pe platou. Se servesc calde.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri