Papricas cu ciuperci

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,5 kg ciuperci proaspete sau 750 g din conserva
  • 150 g ulei sau untura
  • 25 g faina
  • 300 g ceapa
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 200 g smantana
  • 1,5 kg cartofi
  • 30 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie felii.Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se taie cuburi mici.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in ulei sau untura, se adauga ceapa, faina dizolvata in 50 ml apa rece, boia de ardei si cartofi. Se completeaza cu cantitatea de apa necesara fierberii, se fierbe circa 20-30 minute si se adauga sare, piper si smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri