Perisoare din cartofi cu sos tomat

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,2 kg cartofi
  • 150 g faina
  • 100 g oua
  • 50 g cascaval
  • 50 g unt sau margarina
  • 1,250 g sos tomat
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se toaca cu masina. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Cartofii se amesteca cu faina, oua, sare, piper si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Compozitia obtinuta se portioneaza, modelandu-se 50 perisoare care se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt. Se introduc la cuptor 5 minute, se toarna deasupra sos tomat, se presara cascaval ras si se continua gratinarea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera,pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: perisoare 125 g, sos 125 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri