Pilaf cu ciuperci si cascaval

May 25, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 600 g orez
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 150 g cascaval
  • 1,5 kg supa de oase
  • 150 g unt
  • 200 g ceapa
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg, se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 100 g unt, se adauga ciuperci si se continua inabusirea. Se adauga orez, supa de oase, sare si se fierb circa 5-10 minute. Se intorduc in cuptor cu vas acoperit, circa 20 de minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu cascaval ras si unt topit. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri