Pilaf cu ciuperci si sos de smantana

May 24, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 600 g orez
  • 1 kg sos de smantana
  • 150 g margarina sau unt
  • 400 g ciuperci proaspete sau 200 g conserva
  • 1,5 kg supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape reci. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Supa de oase si sosul de smantana se prepara folosind retetele respective.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in 50 g margarina sau unt. Separat orezul se inabusa in 100 g margarina sau unt ; se adauga 1.5 kg supa, sare si se fierbe circa 10 minute. Peste orezul fiert se adauga ciuperci si se introduc la cuptor 20 de minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de smantana. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri