Pilaf cu praz

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,3 g praz
  • 500 g orez
  • 200 g ulei
  • 75 g pasta de tomate
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Prazul se curata, se spala in mai multe ape si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Prazul si orezul se inabusa in ulei cu 100 ml apa, sare, piper, circa 1 l apa fiarta si se introduc la cuptor circa 20 minute, cu vasul acoperit. Se adauga pasta de tomate si se mai fierb inca 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri