Pireu din cartofi cu friganele

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 200 ml lapte
  • 400 g paine alba
  • 150 g oua
  • 200 g ulei
  • 2 kg pireu de cartofi
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Painea alba se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pireul de cartofi se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Feliile de paine se inmoaie in lapte, se storc usor, se trec prin ou batut si se frib in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: pireu 180 g, friganele 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri