Pireu din spanac cu friganele

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 3 kg pireu proaspat sau 1,2 kg din conserva
  • 75 g unt sau margarina
  • 120 g faina
  • 1 l lapte
  • 400 g paine alba
  • 200 g oua
  • 200 g ulei
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se toaca marunt. In cazul folosirii de spanac conserva, se scurge de lichid si se toaca marunt. Painea alba se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Spanacul se inabusa in 100 g ulei, se adauga faina dizolvata in 150 ml lapte rece, piper, sare, cantitatea de lapte necesara fierberii (circa 550 ml) si se continua fierberea, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Feliile de paine se inmoaie in lapte (circa 300 ml), se storc usor, se trec prin ou batut si se frig in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau pe farfurie. Se serveste cald, cu margarina sau unt topit deasupra pireului.

  • O portie: pireu 180 g, spanac 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri