May 22, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se toaca marunt. In cazul folosirii de spanac conserva, se scurge de lichid si se toaca marunt. Painea alba se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Spanacul se inabusa in 100 g ulei, se adauga faina dizolvata in 150 ml lapte rece, piper, sare, cantitatea de lapte necesara fierberii (circa 550 ml) si se continua fierberea, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Feliile de paine se inmoaie in lapte (circa 300 ml), se storc usor, se trec prin ou batut si se frig in ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau pe farfurie. Se serveste cald, cu margarina sau unt topit deasupra pireului.