Pireu din spanac cu ochiuri romanesti

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1 kg oua
  • 1,8 kg pireu de spanac
  • 25 ml otet 9 grade
  • 50 g unt
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Se prepara pireul de spanac, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ouale se sparg si se introduc pe rand intr-un vas cu apa clocotita, sare si otet si se fierb 5 minute. Ochiurile obtinute se scot si se asaza peste pireul de spanac. Deasupra se toarna unt topit.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: oua 80 g, pireu de spanac 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri