Pireu din spanac cu usturoi

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 3 kg spanac proaspat sau 1,2 kg conserva
  • 120 g faina
  • 30 g usturoi
  • 500 ml lapte
  • 100 g ceapa
  • 75 g margarina sau unt
  • 100 g ulei
  • 1 g piper macinat
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se toaca marunt. In cazul folosirii de spanac conserva, se scurge de lichid si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa si spanacul se inabusa in ulei, se adauga faina dizolvata in lapte rece, sare, piper, usturoi si se continua fierberea, amestecand pentru a nu se forma aglomerari.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie. Se serveste cald cu margarina sau unt topit deasupra.

  • O portie: 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri