Pireu din telina cu friganele

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1 kg telina radacina
  • 1 kg cartofi
  • 800 ml lapte
  • 400 g paine alba
  • 150 g oua
  • 75 g margarina sau unt
  • 200 g ulei
  • 3 g sare de lamaie
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg si se racesc. Painea se curata de coaja, se taie felii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Sarea de lamaie se dizolva in putina apa. Telina se curata, se spala, se tine in apa rece cu sare de lamaie, se taie felii, se fierbe, se scoate din lichid, se raceste.

Tehnica prepararii

Cartofii si telina se paseaza sau se toaca cu masina, se adauga 400 ml lapte, margarina sau unt si se amesteca continuu pentru omogenizare. Feliile de paine se inmoaie in restul de lapte, se trec prin ou batut si se frig in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: pireu 150 g, friganele 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri