Pireu din urzici cu usturoi

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 3,5 kg urzici proaspete sau 1,750 g conserva
  • 150 g faina
  • 100 g ulei
  • 50 g usturoi
  • 100 g ceapa
  • 500 ml lapte
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Urzicile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se toaca marunt. In cazul folosirii de urzici conserva, se scurge de lichid si se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa si urzicile se inabusa in ulei, se adauga sare, faina dizolvata in lapte rece, se continua fierberea si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga apa sau lichidul de fierbere al urzicilor, se continua fierberea, iar la sfarsit se adauga usturoi.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri