Praz cu masline

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,7 kg praz
  • 200 g ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 10 ml otet 9 grade
  • 400 g ceapa
  • 300 g masline
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper boabe
  • 50 g faina
  • 100 g lamaie
  • 2 foi de dafin
  • 1 g boia de ardei dulce
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Prazul se curata, se spala si se taie in bucati in lungime de 5-6 cm.. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

In tava unsa cu 100 g ulei se aseaza prazul si se introduce la cuptor, pentru a se rumeni. Ceapa se inabusa in restul de ulei, se adauga pasta de tomate, foi de dafin, boia de ardei, patrunjelul verde, piper boabe, faina dizolvata in apa rece, sare si otet, se fierb circa 10 minute. In sosul obtinut, se adauga praz, masline si apa necesara fierberii (circa 1,5 l), se amesteca pentru uniformizare si se fierb circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra, cu decor de felii de lamaie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: praz 120 g, sos 125 g, masline 30 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri