May 22, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Prazul se curata, se spala si se taie in bucati in lungime de 5-6 cm.. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
In tava unsa cu 100 g ulei se aseaza prazul si se introduce la cuptor, pentru a se rumeni. Ceapa se inabusa in restul de ulei, se adauga pasta de tomate, foi de dafin, boia de ardei, patrunjelul verde, piper boabe, faina dizolvata in apa rece, sare si otet, se fierb circa 10 minute. In sosul obtinut, se adauga praz, masline si apa necesara fierberii (circa 1,5 l), se amesteca pentru uniformizare si se fierb circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra, cu decor de felii de lamaie. Se serveste cald sau rece.