May 22, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se toaca marunt. In cazul folosirii de spanac conserva, se scurge de lichid si se toaca foarte fin. Faina se cerne. Sosul tomat se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Faina se amesteca cu oua (150 g), sare, circa 130 ml apa si se framanta o coca de consistenta mai tare ; se lasa 10-15 minute in repaus. Spanacul se inabusa in 50 g margarina. Coca se intinde foi, pe o planseta, se taie patrate cu latura de 5 cm, doua laturi ale patratului se ung cu ou. Pe fiecare patrat se asaza pireul de spanac, se indoaie patratul in doua, sub forma de triunghi si se lipesc marginile intre ele. Raviolii obtinuti se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se scot si se asaza intr-o tava unsa cu margarina. Deasupra se toarna sos tomat si cascaval ras. Se introduc in cuptor, pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.