Rosii umplute cu ciuperci

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,5 kg rosii proaspete
  • 150 g ulei
  • 150 g ceapa
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 100 g cascaval
  • 30 g marar verde
  • 30 g patrunjel verde
  • 50 g frunze de telina
  • 20 g zahar
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se curata, se decupeaza capacul, se scoate miezul, se asaza cu partea taiata in jos pe un platou pentru a se scurge. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe apre, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg bine si se taie lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Mararul, patrunjelul verde si frunzele de telina se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa si ciupercile se inabusa in 125 g ulei, se adauga miez de rosii taiat marunt (fara seminte), frunze de telina, patrunjel si marar verde, sare, piper si zahar. Se retrage vasul de pe foc, se adauga jumatate din cantitatea de cascaval si se amesteca pentru uniformizare. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se presara cu cascavalul ras si se introduce la cuptor pentru gratinare, circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri