May 22, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se curata, se decupeaza capacul, se scoate miezul, se asaza cu partea taiata in jos pe un platou pentru a se scurge. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe apre, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg bine si se taie lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Mararul, patrunjelul verde si frunzele de telina se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa si ciupercile se inabusa in 125 g ulei, se adauga miez de rosii taiat marunt (fara seminte), frunze de telina, patrunjel si marar verde, sare, piper si zahar. Se retrage vasul de pe foc, se adauga jumatate din cantitatea de cascaval si se amesteca pentru uniformizare. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se presara cu cascavalul ras si se introduce la cuptor pentru gratinare, circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.