Rosii umplute cu orez

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,8 kg rosii proaspete (20 buc)
  • 250 g ulei
  • 250 g orez
  • 400 g ceapa
  • 75 g morcovi
  • 75 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 150 g pasta de tomate
  • 50 g marar verde
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rosiile (de marime egala) se spala, se taie partial capacul (partea opusa coditei), in asa fel incat sa ramana prins pe o mica portiune si li se scot miezul cu o lingurita. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in 150 g ulei si 50 ml apa. Se adauga orez, 500 ml apa, sare, piper si 20 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Dupa 5 minute de fierbere, se acopera vasul cu capac si se introduce la cuptor circa 15 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se adauga jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, care se asaza intr-o tava. Separat, se prepara sos din ulei (100 g), morcovi, pastarnac si patrunjel radacina, 200 g ceapa, pasta de tomate, sare si 20 g zahar. Dupa fierbere, sosul se paseaza si se adauga peste rosii. Se introduce la cuptor circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel si marar verde deasupra. Se serveste rece sau cald.

  • O portie: rosii 160 g (2 buc), sos 140 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri