May 22, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Foile de vita murate, se tin in apa rece circa 12 ore pentru desarare. Cand se folosesc foi de vita proaspete, se taie coditele, se spala si se oparesc. Arpacasul se alege de impuritati, se spala in mai multe ape. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in untura sau ulei (100 g) cu circa 100 ml apa. Se adauga sare, arpacas, 150 ml apa si se continua inabusirea. Se raceste, se adauga ou, marar verde, piper, sare si se amesteca, pentru omogenizare. Se umplu foile d e vita, se ruleaza, introducand marginile in interior, se asaza in cratita, se toarna borsul si se fierb acoperite circa 40 minute. Separat, se dizolva faina in 100 ml apa rece, se adauga restul de untura sau ulei si se toarna deasupra sarmalelor. Se continua fierberea inca 45 minute. Se introduc in cuptor, pentru cateva minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu iaurt deasupra.