Sarmale cu orez in foi de vita

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1 kg foi de vita proaspete sau 500 g conserva
  • 200 g untura sau ulei
  • 300 g ceapa
  • 250 g orez
  • 50 g faina
  • 50 g oua
  • 1 l bors
  • 200 g iaurt
  • 50 g marar verde
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Foile de vita conservate (murate) se tin in apa rece circa 2 ore pentru desarare. In cazul folosirii foilor de vita proaspete, se taie coditele, se spala si se oparesc. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Borsul se fierbe si se strecoara.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in untura sau ulei (100 g) si circa 100 ml apa. Se adauga sare, orez si 150 ml apa si se continua inabusirea. Se raceste, se adauga ou, marar verde, piper, sare si se amesteca pentru omogenizare. Se umplu foile de vita, se ruleaza introducandu-se marginile in interior, se aseaza in cratita, se toarna borsul si se fierb acoperite circa 40 minute. Separat, se dizolva faina in 100 ml apa, se adauga restul de untura sau ulei, si se toarna deasupra sarmalelor. Se continua fierberea circa 45 minute in vas acoperit cu capac, se introduc la cuptor pentru cateva minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu iaurt deasupra.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri