May 22, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Foile de vita conservate (murate) se tin in apa rece circa 2 ore pentru desarare. In cazul folosirii foilor de vita proaspete, se taie coditele, se spala si se oparesc. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in untura sau ulei (100 g) si circa 100 ml apa. Se adauga sare, orez si 150 ml apa si se continua inabusirea. Se raceste, se adauga ou, marar verde, piper, sare si se amesteca pentru omogenizare. Se umplu foile de vita, se ruleaza introducandu-se marginile in interior, se aseaza in cratita, se toarna borsul si se fierb acoperite circa 40 minute. Separat, se dizolva faina in 100 ml apa, se adauga restul de untura sau ulei, si se toarna deasupra sarmalelor. Se continua fierberea circa 45 minute in vas acoperit cu capac, se introduc la cuptor pentru cateva minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu iaurt deasupra.