Snitel vegetarian din cartofi

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,5 kg morcovi
  • 300 g telina radacina
  • 2 kg cartofi
  • 400 g pastarnac si telina radacina
  • 250 g oua
  • 150 g faina
  • 200 g ceapa
  • 50 g patrunjel verde
  • 250 g ulei
  • 30 g unt
  • 200 g pesmet
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul radacina se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala si se taia marunt. Jumatate din cantitatea de cartofi se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se curata de coaja si se paseaza sau se toaca cu masina ; restul cantitatii de cartofi se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 50 g ulei, se amesteca cu legumele taiate, se adauga cartofii pasati, 2 oua, sare, piper, patrunjel verde si se amesteca pentru uniformizare. Compozitia obtinuta se portioneaza in bucati, care se modeleaza in forma de snitel. Se trec prin faina, restul de oua batut, pesmet si se frig in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, cu patrunjel verde si unt topit deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: snitel 290 g, cartofi 60 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri