May 22, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul radacina se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala si se taia marunt. Jumatate din cantitatea de cartofi se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se curata de coaja si se paseaza sau se toaca cu masina ; restul cantitatii de cartofi se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 50 g ulei, se amesteca cu legumele taiate, se adauga cartofii pasati, 2 oua, sare, piper, patrunjel verde si se amesteca pentru uniformizare. Compozitia obtinuta se portioneaza in bucati, care se modeleaza in forma de snitel. Se trec prin faina, restul de oua batut, pesmet si se frig in ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, cu patrunjel verde si unt topit deasupra. Se serveste cald.