May 22, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se toaca marunt. In cazul folosirii de spanac conserva, se scurge de lichid si se toaca marunt. In cazul folosirii conservei de spanac, se scurge de lichid si se toaca marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe apre, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Tehnica prepararii
In 100 g unt se inabusa faina dizolvata in 100 ml lapte rece, se adauga sare si restul de lapte si se continua fierberea, amestecand pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Ciupercile se inabusa in 50 g unt. In sosul format, se adauga ciupercile, spanac, sare si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Compozitia formata se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se presara cascaval ras deasupra si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.