May 22, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se toaca marunt. In cazul folosirii de spanac conserva, se scurge de lichid si se toaca marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
In 150 g margarina topita sau unt, se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, amestecand continuu. Se adauga treptat restul de lapte, sare si se fierbe circa 10 minute. La sosul obtinut, se adauga galbenusuri, albusuri batute spuma, spanac, cascaval si se amesteca pentru uniformizare. Albusurile batute spuma se adauga la compozitie, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna in forma (de cate o portie) unsa cu margarina sau unt si se introduce la cuptor, la foc iute pana ce rumeneste.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in forma. Se serveste fierbinte.