Sufleu din spanac

May 22, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,2 kg spanac proaspat sau 800 g conserva
  • 750 g oua
  • 250 g faina
  • 200 g margarina sau unt
  • 1 l lapte
  • 150 g cascaval
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se toaca marunt. In cazul folosirii de spanac conserva, se scurge de lichid si se toaca marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

In 150 g margarina topita sau unt, se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, amestecand continuu. Se adauga treptat restul de lapte, sare si se fierbe circa 10 minute. La sosul obtinut, se adauga galbenusuri, albusuri batute spuma, spanac, cascaval si se amesteca pentru uniformizare. Albusurile batute spuma se adauga la compozitie, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna in forma (de cate o portie) unsa cu margarina sau unt si se introduce la cuptor, la foc iute pana ce rumeneste.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in forma. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri